Saturday, September 30, 2006

παιδεια

Παλι τελευταιοι ειμαστε. Προφανως η παιδεια δεν ειναι κατι σημαντικο για τους πολιτικους μας και δεν αξιζει να δωσουμε στα παιδια προσβαση στον κοσμο. Μπορει να μου εξηγησει με επιχειρηματα καποιος πολιτικος μας γιατι η ηλιολουστη ελλαδιτσα μας παραμενει βαθια νυχτωμενη? Tα παρακατω τα διαβασα στο in.gr.

Όλο και πιο διαδεδομένη γίνεται η χρήση του Internet στα ευρωπαϊκά σχολεία, κατά την ώρα της διδασκαλίας, αναφέρει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας το 96% των σχολείων στην ΕΕ διαθέτει (ευρωζωνική ως επί το πλείστον) πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η διάδοση του Internet στα σχολεία παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των κρατών-μελών.
Έτσι, στις σκανδιναβικές χώρες και στην Ολλανδία το ποσοστό φτάνει το 90%, ενώ κάτω του 35% είναι στην Ελλάδα, την Πολωνία, την Κύπρο και τη Λιθουανία.

Μάλιστα, στην Ελλάδα μόλις το 13% των σχολείων διαθέτει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η προτελευταία χώρα, η Πολωνία, ακολουθεί σε απόσταση, με ποσοστό 28%, η Κύπρος με 31% και η Λιθουανία με 33%.

Το χάσμα είναι δυσθεώρητο σε σχέση με τις πρώτες χώρες: Στη Δανία, την Εσθονία και τη Μάλτα το 95% των σχολείων διαθέτει ευρυζωνικό Internet.

Good morning

0 Comments:

Post a Comment

<< Home