Friday, March 09, 2007

σκεψεις

Ο Κριστοφ ειναι ελβετος, με γερμανικη γλωσσα και παιδεια. Αυτος, ο Παναγιωτης κι εγω κανουμε παρεα στο διαλλειμα (καλα το γραψα? Αρχισα να ξεχναω ορθογραφια, γαμωτο) στο σχολειο που μαθαινουμε δανεζικα. Με το που τελειωνει το μαθημα, ο Κριστοφ φευγει παντα βιαστικος χωρις να πει ενα γεια.

–Δεν μ αρεσει καθολου αυτο που κανει.
-Τι δεν σ αρεσει δηλαδη Παναγιωτη?
-Φευγει και δεν λεει ουτε ενα γεια.
-Γιατι δεν σ αρεσει αυτο?
-Γιατι δεν ειναι σωστο να φευγεις και να μην λες ουτε ενα γεια στην παρεα σου. Συμπεριφερεται σαν τυπικος γερμαναρας.
-Νομιζω οτι εσυ εισαι λαθος, οχι αυτος.
-!!!!!!!!!!!!!!!.
-Παγιδευεις τον εαυτο σου αν κρινεις με βαση το σωστο ή λαθος. Αυτο που ειναι σωστο για σενα, με βαση την παιδεια που εχεις, δεν ειναι απαραιτητως σωστο για καποιον αλλο, με διαφορετικη παιδεια. Το ιδιο και το αυτο ισχυει και για το λαθος. Μην κρινεις με βαση το σωστο ή λαθος. Κρινε με βαση την διαφορετικοτητα. Ειναι διαφορετικος απο σενα, εχει διαφορετικη παιδεια και συμπεριφορα, σκεφτεται και κρινει διαφορετικα, απο αλλη οπτικη γωνια. Δεξου το αυτο, μην τον παρεξηγεις κι αστον να παει στην ευχη της παναγιας.
-Λες, ε?

4 Comments:

Blogger Adomiel said...

Δηλαδή οι Γερμανοί φεύγουν χωρίς να πουν ούτε καν ένα γειά; καλά και πως ξεχωρίζουν τους ανάγωγους και αγενείς μεταξύ τους; :-S

Καληνύχτα... (σ.σ. έτσι για να δεις ότι εδώ κάτω εμείς έχουμε αγωγή κι ας μην την εκτιμάς :-Ρ)

2:44 PM  
Blogger Adomiel said...

Έχεις πρόσκληση για τις πιο αγαπημένες σου στο blog μου…! ;-)

9:12 AM  
Blogger prigkipas said...

adomiel μπορω να ξεχωρισω τον αναγωγο, αν ειναι ελληνας, γιατι ολα τα βιωματα μου ειναι ελληνικα. Αυτο που λεω ομως ειναι οτι δεν μπορω να κρινω τον γερμανο, αραβα ή ινδο, με βαση το δικο μου -ελληνικο- συστημα αξιων. :-)

Απο που φαινεται οτι δεν εκτιμαω την αγωγη που εχουμε? :-P

Φυσικα και θα ανταποκριθω στην προσκληση. ;-)

12:59 PM  
Blogger Adomiel said...

Η απορία ήταν για το πως "ξεχωρίζονται" (sic) μεταξύ τους...! Ρώτα τον Κριστόφ (σ.σ. αλλά πρόσεξε μην καρφωθείς και σε περάσει για αγενή :-Ρ) και θα ρωτήσω κι εγώ της "πηγές" μου στη Γερμανία...! ;-)

Συμφωνώ με απόλυτα με τη φιλοσοφία σου περί της διαφορετικότητας... απλά νομίζω ότι σ' αυτή την περίπτωση το "τσίμπησες" λίγο παραπάνω...!

2:05 PM  

Post a Comment

<< Home