Saturday, November 18, 2006

γατα



Ανοιξα την πορτα να βγω εξω, ακουσα ενα μιαααου και μια γλυκυτατη γατα διεσχισε γρηγορα τα 4 μετρα που μας χωριζαν και μπηκε στο σπιτι. Κοιταξε δεξια, αριστερα κι αποφασισε οτι το καλυτερο μερος να ξαπλωσει ηταν το χαλι στο σαλονι. Καθισαμε κι εμεις στον καναπε και κοιτουσαμε μια την γατα, μια αναμεταξυ μας.


Πρεπει να πειναει, ειπε η Πια και πηγε στην κουζινα, ανοιξε μια κονσερβα με τονο, την αδειασε σ ενα πιατακι, σ ενα αλλο πιατακι εβαλε νερο και της τα εδωσε. Εφαγε αργα, χωρις βιασυνη. Αρα δεν τριγυρναει καιρο εξω μοναχη. Ρωτησαμε στην γειτονια αν καποιος εχασε την γατα του αλλα τιποτα.

Ειδαμε το νουμερο πισω απο το αυτι της αλλα δεν φαινοταν καλα το τελευταιο ψηφιο. Ψαξαμε στο ιντερνετ πιθανους αριθμους στην περιοχη μας και βρηκαμε 3 σε 2 κοντινες πολεις. Δυστυχως κανεις απο τους 3 ιδιοκτητες δεν εχει δωσει τηλ. για επικοινωνια. Ισως ηρθαν εδω για ψωνια με το αυτοκινητο, ειπα, και με καποιο τροπο η γατα βγηκε εξω απο αυτο. Πολυ πιθανο μιας και ακριβως απεναντι μας ειναι τα 2 μεγαλυτερα σουπερμαρκετ της περιοχης.

Βγαλαμε την γατα φωτογραφιες, τις περασαμε στο κομπιουτερ, τις εκτυπωσαμε μαζι μ ενα μικρο κειμενο σχετικα με το αν εχασε κανεις την γατα του, δωσαμε τα τηλ. μας και τις τοιχοκολησαμε στα σουπερμαρκετ. Ελπιζω ο ιδιοκτητης να δωσει σημεια ζωης. Στο μεταξυ αγορασαμε ενα μεγαλο καλαθι να ξαπλωνει, μια πλαστικη σκαφη και αμμο να κανει την αναγκη της, γατοτροφη και μια μπαλιτσα να παιζει.

Την εχουμε τωρα 5 μερες και προσεξαμε οτι δεν δειχνει πολυ ενεργητικοτητα. Ισως επαθε σοκ που εχασε το σπιτι της και βρισκεται τωρα σε εντελως ξενο περιβαλλον. Προβλημα υγειας δεν εχει, φαινεται καλοδιατηρημενη, καλοθρεμμενη, κινειται ανετα. Ειναι χαδιαρα αλλα δεν μας αφηνει να την αγγιξουμε στην κοιλια. Αυτο μας κανει να υποπτευομαστε οτι ισως ειναι εγκυος. Ο καιρος θα δειξει.

3 Comments:

Blogger Adomiel said...

Σημαδιακό... για γάτες μιλάγαμε και να η γάτα...! :-ο

γμτ δε μελετάγαμε ένα τσουβάλι λίρες... κατα προτίμηση εγγλέζικες και χρυσές...! :-p

Καλορίζικη η γάτα...

Υ.Γ. τώρα εγώ γιατί νιώθω ως τριτοκοσμική με τις περιγραφές περί ανεύρεσης των "γονιών" της περί ου ο λόγος;

2:14 PM  
Blogger prigkipas said...

Αν νιωθεις εσυ τριτοκοσμικη, φαντασου πως νιωθω εγω σε καθημερινη βαση, με ολα οσα βλεπω.

3:08 AM  
Blogger Adomiel said...

Βρέθηκαν τελικά οι "γονείς" της γυριστρούλας; ενημέρωσε... :-)

3:47 PM  

Post a Comment

<< Home