Friday, October 13, 2006

δεκαπενταυγουστος

Ο δεκαπενταυγουστος ειναι η πλεον αραχτη μερα του καλοκαιριου. Τι ειπες? Οχι? Καλα ρε φιλαρακι, εσυ μπορει να εισαι πυροσβεστης και να τρεχεις καλοκαιριατικα να σβηνεις τις φωτιες που αναβουν οι ανεγκεφαλοι. Η εξαιρεση εισαι. Εγω γενικως μιλαω. Οκ? Λεγαμε λοιπον οτι τον δεκαπενταυγουστο, η πιο βαρια δραστηριοτητα του νεοελληνα ειναι να κουβαλησει την ομπρελα, τα ταπερ με τα γεμιστα και τα κεφτεδακια της οικογενειας στην παραλια ή αν ειναι ρεμπελος το πολυ πολυ να ξεβιδωθει στο χορο σε μεταμεσονυκτιο κλαμπ.

Αυτα στην Ελλαδα.Στην Δανια ο δεκαπενταυγουστος ειναι μια απλη καθημερινη εργασιμη μερα, οπως ολες οι αλλες. Ο κοσμος παει στην δουλεια του, τα σχολεια ειναι ανοικτα και λειτουργουν κανονικα και γενικως ζουνε ολοι καλα κι εμεις καλυτερα. Κατα μια σατανικη συμπτωση ομως, αυτος ο δεκαπενταυγουστος ηταν ο πρωτος μου στην Δανια και ταυτοχρονα ειχα και μετακομιση σε νεο διαμερισμα, σε νεα πολη. Αποτελεσμα αυτων ηταν να εχω μια εργασιμη μερα 13 ωρων και μετα, στο καπακι, να κανω και την μετακομιση απο την Copenhagenουπολη στο Svinningοχωρι, πραγμα που σημαινει οτι εκτος το κουβαλημα, το μενου περιλαμβανε και περιπου 320χλμ οδηγηση, πανε ελα. Τελειως κομματια…αλλα επεζησα. Τωρα που διαβαζω τι γραφω, κουραζομαι μονο που το σκεφτομαι. Παω για ξαπλα.

2 Comments:

Blogger Adomiel said...

Κι εγώ δούλευα Δεκαπενταύγουστο και δεν είμαι πυροσβέστης... :-(

Γράψε κι ένα post όμως για μία δανέζικη αργία - κατά προτίμηση τριήμερη και βάλε...

Όσο για τα πέδιλα ευχαριστώ πολύ αλλά -όπως το γρουσούζεψα- είναι αργά... Τώρα ψάχνω κάτι σε γαλότσα -που δεν είχα ποτέ- με ασορτί βαρκούλα... Πνιγόμαστε εδώ κάτω λέμε... :-)

Καλημέρα...

1:47 AM  
Blogger ONOMATODOSIA said...

metakomish.me kourazei mono pou th skeftomai.apo meros se allo meros...o.k.

apo mia xwra se allh?
exw agxos apo twra.augousto gurizw ellada gia panta.

3:50 AM  

Post a Comment

<< Home