Friday, March 30, 2007

Ο Καραμητρος ξαναχτυπα

Πηγε ο Καραμητρος σε συναντηση με δικηγορο, συνοδευομενος απο το ετερον ημισυ. Ο λογος ειναι οτι θελει ν αγορασει ενα σπιτι και φυσικα, καλο ειναι ενας δικηγορος με ειδικευση σε θεματα αγοραπωλησιας ακινητων, να κοιταξει συμβολαια, συμφωνητικα κλπ και γενικως να ελεγξει ολη την χαρτουρα, αν ειναι ενταξει.

-Καλημερα.
-Καλημερα.
-Καλωςηρθατε (χειραψια, χαμογελα).
-Καλως σας βρηκαμε .
-Περαστε στο γραφειο.
-Ευχαριστουμε πολυ.
-Καφε?
-Ναι, ευχαριστω.

Πεταγεται και σε δυο λεπτα ειναι πισω με δυο φλιτζανια καφε φιλτρου.

-Γαλα θελετε?
-Ναι. ( αυτο το ναι ηταν το μεγαλο λαθος του Καραμητρου αλλα δεν το ξερει ακομα).

Ξαναπεταγεται και ερχεται πισω σε χρονο ρεκορ.Πως ερχεται πισω τοσο γρηγορα, ρε γαμωτο? Εξω ειναι διαδρομος, απο που πηρε το γαλατακι? Στην τσεπη του το ειχε? σκεφτεται ο Καραμητρος.

Το γαλατακι….Μια δευτερη ματια στο γαλατακι εδειξε οτι ηταν μια περιεργη, ακανονιστη, χαρτινη συσκευασια. Κατι μεταξυ πυραμιδας, κωνου και πολυγωνου. Ο Καραμητρος, μια ζωη συνηθισμενος σε φραπε γαλα γλυκο, δεν ειχε ξαναδει τετοιο πραμα. Το πηρε στα χερια του και αρχισε να περιεργαζεται το μυστηριο σχημα, ψαχνοντας ταυτοχρονα τον τροπο ανοιγματος. Να! Εδω ειναι ενα λεπτο φυλλο αλουμινιου. Το τραβας και ριχνεις το γαλατακι στον καφε. Πολυ απλο.

Ετσι κι εκανε αλλα φευ! Το γαλατακι δεν ελεγε να πεσει στο φλυτζανι με τιποτα. Εικονες μπουκαλιου κετσαπ που το κρατας αναποδα και τιποτα δεν συμβαινει, γεμισαν το μυαλο του Καραμητρου. Ας δοκιμασω απο διαφορετικη γωνια. Παλι τιποτα. Ισως αν το πιεσω λιγακι…ηταν η λαθος σκεψη του Καραμητρου. Ακουστηκε ενα φςςς και το γαλατακι χυθηκε σε ολο το τραπεζι ΕΚΤΟΣ το φλυτζανι. Νικημενος κι αποκαμωμενος, εβγαλε ο Καραμητρος ενα χαρτομαντηλο κι αρχισε να καθαριζει το τραπεζι.

-Τι εκανες? ρωτησε εκπληκτο το ετερο ημισυ.
-Τιποτα. Απλα δοκιμαζω να δω ποσο πολυ μπορει ν απλωθει ενα γαλατακι…

3 Comments:

Blogger Adomiel said...

Και πόσο μπορεί να απλωθεί τελικά; :-Ρ

Δε είπες όμως από που το έφερε τελικά το γαλατάκι; δεν μπορείς να αφήνεις το μυστήριο άλυτο...!

7:17 AM  
Blogger prigkipas said...

Δεν ξερω απο που το εφερε το γαλατακι. Παντως την επομενη φορα που θα ξαναπαω, θα ζητησω παλι γαλατακι και θα τον ακολουθησω να δω απο που το παιρνει. :-P

7:29 AM  
Blogger Adomiel said...

Πολύ φοβάμαι ότι την επόμενη φορά θα έχει λάβει τα μέτρα του και θα σου φέρει τον καφέ με γάλα...! Αποκλείεται να μη σε θυμάται... Πόσοι καραμήτροι να πηγαίνουν στο γραφείο του; :-Ρ

3:00 PM  

Post a Comment

<< Home