Saturday, September 30, 2006

παιδεια

Παλι τελευταιοι ειμαστε. Προφανως η παιδεια δεν ειναι κατι σημαντικο για τους πολιτικους μας και δεν αξιζει να δωσουμε στα παιδια προσβαση στον κοσμο. Μπορει να μου εξηγησει με επιχειρηματα καποιος πολιτικος μας γιατι η ηλιολουστη ελλαδιτσα μας παραμενει βαθια νυχτωμενη? Tα παρακατω τα διαβασα στο in.gr.

Όλο και πιο διαδεδομένη γίνεται η χρήση του Internet στα ευρωπαϊκά σχολεία, κατά την ώρα της διδασκαλίας, αναφέρει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας το 96% των σχολείων στην ΕΕ διαθέτει (ευρωζωνική ως επί το πλείστον) πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η διάδοση του Internet στα σχολεία παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των κρατών-μελών.
Έτσι, στις σκανδιναβικές χώρες και στην Ολλανδία το ποσοστό φτάνει το 90%, ενώ κάτω του 35% είναι στην Ελλάδα, την Πολωνία, την Κύπρο και τη Λιθουανία.

Μάλιστα, στην Ελλάδα μόλις το 13% των σχολείων διαθέτει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η προτελευταία χώρα, η Πολωνία, ακολουθεί σε απόσταση, με ποσοστό 28%, η Κύπρος με 31% και η Λιθουανία με 33%.

Το χάσμα είναι δυσθεώρητο σε σχέση με τις πρώτες χώρες: Στη Δανία, την Εσθονία και τη Μάλτα το 95% των σχολείων διαθέτει ευρυζωνικό Internet.

Good morning

Saturday, September 23, 2006

Μετακομιση

Επιτελους μετα απο καιρο ξαναεχω συνδεση στο pc. Μετακομισα στην Svinninge, μια μικρη κωμοπολη στην δυτικη Ζηλανδια κι εμεινα 1,5 μηνα "ασυνδετος". Αυτη ηταν η προτελευταια μου μετακομιση. Η τελευταια θα ειναι οταν παρω δικο μου σπιτι. Εξαιρειται, φυσικα, η αποδημιση εις Κυριον…

Ψιλοβολευτηκαμε τωρα αλλα μας λειπουν ντουλαπες να βαλουμε καποια πραγματα στην θεση τους κι οχι στο πατωμα. Το σπιτι μοιαζει λιγο αποθηκη αλλα το παλευουμε. Η καθημερινοτητα μας θυμιζει το κυνηγι του χαμενου θησαυρου.

Που ειναι το καφε σορτσακι μου γυναικα, δεν ξερω αλλα θυμαμαι οτι ηταν διπλα στην μαυρη μου φουστα που τωρα ψαχνω και δεν βρισκω, ασε την ειδα νωριτερα στον μπλε σακο, ε εκει ειναι το σορτσακι σου, οριστε η φουστα σου αλλα δεν βλεπω καφε σορτσακι μονο καφε καλτσες, α εκει ειναι οι καφε καλτσες…

Τα πραγματα στην κουζινα ειναι καπως καλυτερα. Εχουμε βολεψει ποτηρια, σκευη μια χαρα αλλα ποιο ειναι που? Για να βρω κατι πρεπει να ψαξω ολα τα ντουλαπια. Υπομονη. Σε λιγο θα συνηθισω και θα τα βρισκω στην θεση τους. Ελπιζω…