Tuesday, July 25, 2006

Καλοκαιρι

Καλοκαιρι…Εποχη συνυφασμενη με ξεγνοιασια, ξεκουραση, διακοπες, ανεμελια. Δεν ξερω αν αυτα ισχυουν για σας, για μενα παντως οχι. Ποτε δεν καταφερα να ειμαι πραγματικα ανεμελος και ξεγνοιαστος, ουτε καν στις διακοπες. Απορω πως γινεται να αφηνεις πισω τα καθημερινα προβληματα, να αποστασιοποιεισαι απολυτα, και μετα να επιστρεφεις. Λες και πατας ενα κουμπι και ξαφνικα ολα οσα σε απασχολουν παυουν να υπαρχουν για 15-20 μερες. Αυτο δεν ισχυει για μενα. Φυσικα ειχα χρονιες που περασα φανταστικα αλλα το μυαλο εκει, κολημενο σε σκεψεις που δεν οδηγουν πουθενα και ποτε τελειως ανεμελο.

Μια φιλη ειπε καποτε οτι τα προβληματα παντα υπαρχουν, δεν χρειαζεται να τα ξεπερασεις, αρκει να τα προσπερασεις, εστω για λιγο. Ουτε αυτο καταφερα, κι οπως φαινεται ουτε θα το καταφερω ποτε. Πρεπει να εισαι λιγο αναισθητος, νομιζω, και να μην πολυσκεφτεσαι. Κι εγω σκεφτομαι πολυ. Καποτε το θεωρουσα καλο αυτο αλλα αν με ρωτησετε τωρα δεν ειμαι σιγουρος για την απαντηση.

Φετος δεν εχει διακοπες για μενα. Πρωτη χρονια στο εξωτερικο και τρεχω σαν μαυρος απο την δουλεια αλλα και την προσπαθεια να στρωσω και να προσαρμοσω την ζωη μου εδω. Σε κανα μηνα θα τελειωσω και με τις μετακομισεις και θα εγκατασταθω στην Svinninge. Να εχω επιτελους ενα σπιτι ως βαση γιατι ολο αυτο το διαστημα εμοιαζα με τσιγγανο – αλλαξα 5 σπιτια σε 8 μηνες!

Καλο καλοκαιρι να εχουμε, κι οσο για μενα, ελπιζω να ξεκλεψω καμια βδομαδα τον Οκτωμβρη, να παω Θεσσαλονικη, να παρω μια δοση πατριδας, ν ανεβει λιγο το ηθικο.

Thursday, July 06, 2006

Γυναικα

Προειδοποιω. Ακολουθει αινιγμα για δυνατους λυτες. Αν δεν εχεις IQ 1000 ειναι κομματακι δυσκολο να το λυσεις. Λοιπον...

Πως λεγεται το πλασμα που "πεταγομαι για μιση ωριτσα να παρω ενα παντελονι που θελω" και γυριζει μετα 852 ωρες με 4 μπλουζακια αλλα κ α ν ε ν α(!) παντελονι γιατι "δεν βρηκα κατι καλο"?

Απαντηση: Ριξε μια ματια στην επικεφαλιδα.

ΥΓ: Για τυχον ομοιοτητες μαζι σου, αποτελεσμα βαθιας ψυχικης ενδοσκοπησης, το παρον βλογ δεν φερει καμια ευθυνη και θεωρουνται συμπτωματικες. ;-)