Wednesday, February 14, 2007

γραμμα?

Το γραμματοκιβωτιο περιειχε κατι ασυνηθιστο. Γραμμα απο την αστυνομια. Γραμμα απο την αστυνομια?!

Το ανοιξα και ειδα οτι πηρα την πρωτη μου κληση. Ολα τα πειστηρια του ατοπηματος μου ηταν εμπρος μου. Φωτογραφια του αυτοκινητου μ εμενα μεσα και με την εξωφρενικη ταχυτητα των 59 αντι 50χλμ/ω. Το γραμμα επισης με ενημερωνε οτι αν καποιος πεζος πετιοταν μπροστα μου στα 30 μετρα, θα σωνοταν αν πηγαινα με 50χλμ/ω αλλα θα πηγαινε αδιαβαστος να κανει παρεα στα ραδικια, αν εγω πηγαινα με 59χλμ/ω.

Αυτο μ εκανε να σκεφτω οτι οι δανοι συστηματικα πεφτουν μπροστα στ αμαξια στα 30 μετρα ακριβως, ουτε μακρυτερα, ουτε κοντυτερα. Αν πεφτουν μετα τα 30 μετρα μπροστα μου, σκεφτηκα, θα σωθουν ακομα κι αν πηγαινω με 59χλμ/ω. Αν πεφτουν μπροστα μου πριν τα 30 μετρα, δεν θα σωθουν ακομα κι αν πηγαινω με 50. Αρα λογικα κυκλοφορανε ολοι με μια μεζουρα στο χερι και περνανε τον δρομο μπροστα απο αμαξια ΜΟΝΟ στα 30 μετρα αποσταση. Ρε δε…..λεω γω.

Φυσικα καθολου δεν ενδιαφερει την τροχαια αν δεν υπαρχει ψυχη στον δρομο, ουτε αμαξια ουτε πεζοι, οπως φαινεται ξεκαθαρα κι απο τη φωτογραφια. Επισης καθολου δεν την ενδιαφερει αν δεν υπαρχουν ουτε σπιτια(!) μια και ειμαι στην εξοδο της πολης. Αυτο που την ενδιαφερει ειναι οτι ξεκινησα να επιταχυνω 200 μετρα πριν το σημα που δειχνει το τελος των οριων της πολης. Και το προστιμο στα 65 ευρω. Παει το μεροκαματο, γαμωτο.